Županijski nogometni vrtuljak 2024 – Dječji vrtić Bambi Petrijanec

Županijski nogometni savez u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta po treći put organizira ‘Županijski nogometni vrtuljak’, a zabavne aktivnosti danas su dočekali mališani iz Dječjeg vrtića ‘Bambi’ u Petrijancu. 

Najprije su se podijelili u dvije grupe te započeli s interesantnim igrama pod nazivom ‘U zemlji čarobnjaka’, ‘U bijegu’ i slično. Cilj ovog projekta zapravo je djeci predstaviti nogomet, zainteresirati ih, a sve igre prilagođene su predškolskom uzrastu. Vrijednost samog projekta u kojem osim vrtića u Petrijancu, sudjeluju još tri vrtića s područja županije te nogometni centri, jest 22 tisuće eura. Voditelj projekta je Nikica Bunić.

– Na terenima nogometnog kluba Orač održava se Županijski nogometni vrtuljak. Nadam se da će se ovakve aktivnosti nastaviti te zahvaljujem ŽNS-u na ovim treninzima koji će pomoći da se mladi predškolci aktiviraju u nogometni centar, da se uključe u igranje nogometa u kategoriju U-9 koju mogu igrati već od šeste godine. Inače, u vrtiću imamo 190 djece, a vrtić sad i dograđujemo. Možda ćemo i jedini u županiji, ali sigurno u ovom dijelu županije, imati sportsku dvoranu u dječjem vrtiću gdje ćemo djeci ponuditi brojne sportske aktivnosti od ožujka 2025. godine kada će biti završena dogradnja – kazao je načelnik Željko Posavec.