Search
Close this search box.

HOO omogućio produljenje prava kategoriziranim sportašima

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora je na sjednici održanoj 26. svibnja 2020. godine donijelo Odluku o mogućnosti produljenja trajanja prava kategoriziranih sportaša u izvanrednim okolnostima pandemije bolesti COVID-19.

Cjelovitu Odluku HOO-a možete pronaći OVDJE.

Prema toj Odluci, sportaši koji su rješenjem HOO-a razvrstani u jednu od kategorija kategoriziranih sportaša u RH, od I. do VI. kategorije, a čije rješenje istječe u razdoblju od 31. ožujka 2020. do 30. studenoga 2020. godine, odobrava se mogućnost produljenja trajanja prava kategoriziranih sportaša, izdavanjem rješenja HOO-a o produljenju prava kategoriziranog sportaša, u istoj kategoriji.

Rješenje o produljenju prava kategoriziranog sportaša nadležna služba HOO-a je ovom Odlukom ovlaštena izdati slijedom podnesenog zahtjeva (obrazac: KAT 2) za produljenje prava kategoriziranog sportaša. Obrazac podnosi sportaš kojem je kategorizacija istekla ili ističe u navedenom razdoblju, bez plaćanja posebne upravne pristojbe.

Produljenje trajanja prava kategoriziranog sportaša odobrava se u istoj kategoriji za koju je izdano zadnje rješenje o kategorizaciji podnositelja zahtjeva i to do 31. prosinca 2020. godine, neovisno o tome kojeg dana je rješenje isteklo unutar razdoblja od 31. ožujka do 30. studenoga 2020. godine.