Search
Close this search box.

Informacije vezane za upis učenika-sportaša u razredne odjele za sportaše

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je na svojim mrežnim stranicama informacije o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2020./21., uključujući informacije vezane za upis učenika-sportaša u razredne odjele za sportaše.

 

MZOS je na svojim mrežnim stranicama obavijestio javnost da je u Narodnim novinama, broj 62/20, objavljena Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2020./21.

Vezano uz upis učenika-sportaša u razredne odjele za sportaše, u točki XIII. Odluke propisan je postupak prijave učenika koji se upisuju u odjele za sportaše u ljetnom i jesenskome upisnom roku.

Od 1. lipnja do 8. lipnja kandidati koji se upisuju u razredne odjele za sportaše iskazuju interes za upis u razredne odjele za sportaše u NISpuSŠ-u. 9. lipnja Središnji državni ured za sport šalje ne rangirane liste kandidata po sportovima nacionalnim sportskim savezima u svrhu izrade rang-lista po sportovima. Od 10. do 18. lipnja nacionalni sportski savezi izrađuju preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima sportske uspješnosti, koje se potom 19. lipnja objavljuju na stranicama pojedinih nacionalnih sportskih saveza.

Do 25. lipnja kandidati imaju pravo na prigovore, a 26. lipnja nacionalni savezi objavljuju konačne rang-liste na svojim mrežnim stranicama te ih dostavljaju Središnjem državnom uredu za sport.

Konačno, od 26. do 29. lipnja unose se zaprimljene rang liste u NISpuSŠ-u te se dodjeljuju bodovi kandidatima na temelju algoritma.

 

Hrvatsko nogometni savez, na dolje navedenoj poveznici,  objavio je informacije vezane za upise:

 

https://hns-cff.hr/news/21404/odluka-o-upisu-ucenika-u-1-razred-srednje-skole/

 

Nastavno za dostavljene informacije, molimo Vas da obavijestite sve muške, ženske i futsal klubove u Vašem županijskom savezu o postupku i terminima upisa učenika sportaša u odjele za sportaše.