Search
Close this search box.

Održan je Plenum klubova Županijske lige nogometnih centara

Dana 28.02.2020. s početkom u 18.00 sati održan je Plenum klubova Županijske lige nogometnih centara na koji su pozvani svi predstavnici nogometnih centara te predstavnici klubova koji participiraju u Županijskoj ligi prednatjecatelja.

Predloženi dnevni red jednoglasno je usvojen bez izmjena i dopuna.

Prisutni predstavnici nogometnih centara i klubova:

Nogometni centri: od 13 centara prisutno 12 predstavnika

Škole nogometa: od 6 klubova prisutan 1 predstavnik

Tijekom Plenuma raspravljalo se po sljedećim točkama dnevnog reda:

  1. Uvodni dio – otvaranje Plenuma
  2. Izvješća vodstva natjecanja za jesenski dio natjecateljske godine 2019/20.
  3. Postupak preregistracije igrača i liječnički pregledi
  4. Kalendar natjecanja za proljetni dio natjecateljske godine 2019/20.
  5. Selektivne aktivnosti ŽNS Varaždin
  6. Ostala pitanja

AD.1. Stručni tajnik ŽNS Varaždin g. Željko FRANIĆ otvorio je Plenum, pozdravio prisutne predstavnike nogometnih centara i prenio informacije iz Ureda Saveza.

AD.2. Prema podnjetim izvješćima vodstva natjecanja (Povjerenik za natjecanje, Povjerenik za određivanje sudaca, Disciplinski sudac) u raspravu su se uključili predstavnici NC “KNEGINEC-BIŠKUPEC“ i NC “CESTICA“. Nakon rasprave izvješća su prihvaćena jednoglasno.

2.1. Konstatirano je da će od početka proljetnog dijela natjecateljske 2019/20. godine zbog zdravstvenih razloga g. Ivan Kozina dužnost Povjerenika za određivanje sudaca do 01.07.2020. godine obnašati g. Nedjeljko KAPEŠ.

AD.3. Tehnički tajnik g. Nino VUGRINEC upoznao je predstavnike nogometnih centara sa novim sustavom preregistracije i postupkom kontrole liječničkih pregleda igrača.

AD.4.  S kalendarom natjecanja prisutne je upoznao Povjerenik za natjecanje g. Nikica BUNIĆ, a kako slijedi:

Županijska liga nogometnih centara: 14.03. – 06.06.2020. godine

Županijska liga prednatjecatelja: 11.04. – 30.05.2020. godine

 

Rasporedi natjecanja trebaju se objaviti u sljedećem službenom glasilu ŽNS Varaždin.

4.1. Povjerenik za natjecanje ukazao je na problematiku vezanu na odgode prvenstvenih utakmica zbog školskih i vjerskih obaveza igrača u mlađim uzrastima te naglasio postupak promjene termina odigravanja istih. Konstatirano je da se odgođene utakmice moraju odigrati prije prvog sljedećeg kola.

AD.5. Županijski nogometni instruktor naglasio je važnost sudjelovanja klubova, igrača i trenera u selektivnom procesu ŽNS Varaždin te informirao prisutne o terminima selektivnih aktivnosti ŽNS Varaždin.

AD.6. Povjerenik za natjecanje ukazao je na nedostatke u organizaciji utakmica Županijske lige nogometnih centara nakon čega je Stručni tajnik ŽNS Varaždin zatvorio Plenum.

Plenum Županijske lige nogometnih centara završio je u 19.00 sati.