Search
Close this search box.

Održana je Skupština ŽNS Varaždin

Dana 16.03.2023. održana je Redovna izvještajna Skupština ŽNS Varaždinu u restoranu Fontana.

U 2022. godini uvedene su promjene u sustavu natjecanja pa je tako krenula Elitna liga sa 12 klubova koja je zamijenila nekadašnju Međužupanijsku nogometnu ligu, a za sada prema nekim prvim podacima nije pala gledanost ili kvaliteta nogometa u najvišem rangu natjecanja pod ovlasti varaždinskog ŽNS-a.

Prema podacima ŽNS-a Varaždin u pogonu je 3032 igrača mlađih od 18 godina, a u 2022. godini su odigrali 840 utakmica što je bio jedan od ciljeva osnivanja nogometnih centara da se svaki vikend igraju utakmice, da se nogometni razviju i da se ne dogodi da napuste nogomet kao sport.

Prošle godine je u sportsku nogometnu infrastrukturu uloženo više od 550 tisuća kuna, a na večerašnjoj sjednici je 16 klubova dobilo nove novčane potpore za ulaganje u nogometnu infrastrukturu u ukupnom iznosu od 67 tisuća eura. Potpore su dobili Bukovčan 27 Mali Bukovec, Zelengaj Donji Kućan, Radnički Hrženica, Podravac Svibovec, Razvitak Čičkovina, Novakovec, Sloga Slokovec, Polet Martijanec, Omladinac Jurketinec, Dinamo 01 Vrbanovec, Lunjkovec, Mladost Varaždin, Sloboda Tužno, Beretinec, Lepoglava i Mladost Sigetec. Također smo podijelili oko 500 lopti i dodatnu opremu okupljenim klubovima.

Priznanje ŽNS Varaždin za 2022. godinu dobili su:

Milan Tvarog – NK Lepoglava

Miljenko Mikulčić – ŠNK Polet Tuhovec

Miljenko Slatković – NK Mladost Varaždin

Foto – evaraždin