Search
Close this search box.

Održana redovna izvještajna Skupština ŽNS Varaždin

U ponedjeljak 14.03.2022. godine u dvorani za sastanke ŽNS Varaždin održana je redovna izvještajna Skupština ŽNS Varaždin.

Županijski nogometni savez Varaždin, uz podršku Varaždinske županije i župana Anđelka Stričaka, koji je bio nazočan Skupštini ŽNS Varaždin, kreće u četverogodišnji projekt unapređenja sportske infrastrukture vrijedan 4 milijuna kuna.

Na redovnoj izvještajnoj Skupština ŽNS Varaždin, predsjednik Nenad Horvatić predstavio je zamisao da svaki nogometni centar Ludbreg, Ivanec, Novi Marof i Varaždin ima teren s umjetnom travom. Priprema je na jedinicama lokalne samouprave, a zatim bi HNS trebao položiti travu.

– Uskoro kreće projekt unapređenja sportske infrastrukture u kojem će ŽNS Varaždin osigurati 300 tisuća kuna, Varaždinska županija 200 tisuća kuna. Očekujemo da će jedinice lokalne samouprave uložiti još 500 tisuća kuna i  tako namjeravamo taj natječaj ponoviti u naredne četiri godine, pa će u sportsku infrastrukturu na području Varaždinske biti uloženo 4  milijuna kuna. Sljedeći tjedan ćemo pozvati sve gradonačelnike i načelnike i prezentirati natječaj, najavio je Horvatić.

Poboljšanje uvjeta na sportskim terenima osjeti će 5 tisuća nogometaša na području Varaždinske županije, od čega je 3 tisuće djece.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak podsjetio je da su ove godine zaposlili osobu koja će se baviti sportom, a čega do sada nije bilo.

– Željeli bi da se evidentira koliko je saveza, klubova, natjecanja i liga na našem području. Kao ogledni primjerak suradnje krenuli smo s ŽNS Varaždin, jer su oni najrasprostranjeniji i najorganiziraniji. Na taj način pokušali bi podignuti sport na višu razinu i cilj nam je da u narednom razdoblju izdvojimo daleko više sredstava, najavio je župan Stričak.

Županijska sredstva bila bi predviđena na način da trećina bude za sportske infrastrukturu, trećina za trenere za mlade te trećina za klubove i natjecanja.

Očekujemo A reprezentaciju

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić rekao je kako ŽNS Varaždin u svom radu ima punu podršku HNS-a.

– Nakon U21 reprezentacije u Varaždinu potrudit ćemo se da zaigra i A reprezentacija. Osim toga ovakva sredina i grad zaslužuju prvoligaša i nadam se da će NK Varaždin to i izboriti, rekao je Kustić.

Od gostiju na Skupštini ŽNS Varaždin bili su i Nadica Dreven Budinski saborska zastupnica, Predrag Benčić načelnih PU varaždinske, Neven Šprajcer voditelj svih natjecanja HNS-a , Stjepan Merkaš predsjednik ŽNS Krapinsko-zagorske županije i drugi.