Search
Close this search box.

Održani Plenum klubova ŽNL Varaždin – seniori

U prostorijama Županijskog nogometnog saveza Varaždin održan je plenum svih nogometnih klubova s područja ŽNS Varaždin, kako bi se pripremala naredna sezona, ali i da se pripreme klubovi za promjene koje donosi sezona 2022/23.

Najprije su predstavnici  PU varaždinske upozorili na svi redari na nogometnim utakmicama moraju imati licence za redare, te se svi moraju pridržavati propisanih epidemioloških pravila.

Zatim je predstavljen sustav natjecanja prema HNS-u za sezonu 2022/23, a klubovi su dobili sedam dana da se očituju o predloženim varijantama sustava natjecanja na županijskom i međužupanijskom nivou. Predstavljeni su i kriteriji za pojedine lige u sezoni 2022/23. kako bi se klubovi mogli pripremiti.

– Razlog zašto smo okupili klubove od 2. HNL do 3. ŽNL je promjena sustava natjecanja HNS-a, a koja se reflektira i na županijske klubove, rekao je glavni tanik ŽNS Varaždin Ivan Novak. – Odazvalo se oko 87 posto predstavnika svih klubova, te su im na kraju ponuđene dvije varijante sustava natjecanja za 2022/23. Prijedlog A kao peti stupanj natjecanja  uključivao bi 4. nogometnu ligu na području regije Sjever, zatim elitnu ligu u županiji s do 12 klubova, 1. ŽNL do 12 klubova, 2. ŽNL do 14 klubova te dvije 3. ŽNL. U varijanti B ne bi bilo 4. nogometne lige nego bi odmah bila elitna županijska liga te ostale županijske lige. Kada se klubovi izjasne komisija za natjecanje i IO ŽNS Varaždin pripremit će konačni prijedlog za Skupštinu koja je zakazana za 18. kolovoza. Za sada, prema prvim razgovorima izvjesnija je varijanta B, ali pričekat ćemo sa zaključcima, dodao je Novak.

Na kraju plenuma predstavnici klubova upoznati su sa sastavima liga, propozicijama natjecanja, izvučeni su natjecateljski brojevi klubova, te parovi u svim županijskim nogometnim ligama za 1. kolo, kao i za Kup natjecanje.