Search
Close this search box.

Preporuka HNS-a o suzdržavanju od treninga do 10. lipnja

Radna skupina HNS-a za povratak natjecanja donijela je odluku vezano za suzdržavanje treninga koju prenosimo u cijelosti:

 

Preporuka HNS-a o suzdržavanju od treninga do 10. lipnja

 

Nastavno na preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, HNS-ova Radna skupina za povratak natjecanja šalje klubovima na svim razinama natjecanja sljedeću preporuku.

Nema dvojbe da svaki nogometaš, trener i nogometni djelatnik u Hrvatskoj željno iščekuje povratak na zeleni travnjak, kao znak vraćanja u životni ritam na koji smo navikli prije globalne pandemije novog koronavirusa.

 

Hrvatski nogometni savez, naravno, dijeli tu želju da se zajedno vratimo nogometu, ali uz odgovornost da taj povratak bude maksimalno siguran za sve sudionike. Stoga je Savez oformio Radnu skupinu čiji je zadatak pripremiti sve uvjete za vraćanje nogometa u prvom stupnju natjecanja seniorskog nogometa, uz razgovor i suradnju sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske.

 

Trenutno smo u postupku povratka prvoligaša natjecanju, uz vrlo detaljno razrađene mjere zaštite od koronavirusa.

Imajući u vidu cjelokupnu epidemiološku situaciju u zemlji i činjenicu da je virus iznimno zarazan, kao i odluku Saveza da su sva natjecanja, osim prvog stupnja natjecanja, okončana za sezonu 2019./20., Radna skupina snažno preporučuje svim klubovima, osim seniorskim momčadima prvoligaških klubova, da ne održavaju treninge do 10. lipnja 2020. godine.

 

Preporuka se odnosi na sve selekcije od mladeži do seniora, uključujući mladež prvoligaških klubova.

 

Apeliramo na klubove da se u cijelosti pridržavaju ove Preporuke. U protivnom, ako se odluče za bilo kakve nogometne aktivnosti, rade to na svoju odgovornost, riskirajući zdravlje svojih nogometaša i njihove okoline, i dovodeći u pitanje uspješnost povratka nogometu.

 

Odlični epidemiološki rezultati Hrvatske plod su discipline i strpljenja u pridržavanju mjera i uputa Stožera za civilnu zaštitu, a te vrline pokazali su i svi akteri u hrvatskom nogometu. Pozivamo stoga na još malo strpljenja i discipline te obustavu treninga na svim razinama do 10. lipnja, kako bismo se nogometu vratili na maksimalno siguran način za sve sudionike.