Search
Close this search box.

Sastanak NS Ludbreg vezan na Zakon o sprečavanju nereda na športskim terenima

U utorak 09.09.2020. godine održani je zajednički sastanak klubova s područja NS Ludbreg, a na inicijativu MUP RH, Ispostava Ludbreg, a vezano na Zakon o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Sukladno gore navedenom bilo je prisutno 19 od 22 predstavnika klubova i date su smjernice vezane na organizaciju utakmice i obnašanje dužnosti redara na utakmicama od strane g. Habek Siniše, predstavnika PP Ludbreg.

Ispred ŽNS Varaždin u diskusiji su sudjelovali, g. Ervin Horvat dopredsjednik, g. Ivan Novak Glavni tajnik, g. Željko Franić Stručni tajnik, g. Nino Vugrinec Povjerenik za natjecanje i g. Ivan Kozina , Povjerenik za određivanje sudaca.

Vezano na događaje u 4. kolu 2. ŽNL i prekida utakmice Podravac Kitro-Mladost S te ponašanje gledatelja na utakmicama, ŽNS Varaždin prisutni predstavnici klubova upoznati su sa problematikom natjecanja uz prikazane videosnimke sa odigranih utakmica te je zaključeno da će se striktno primjeniti Disciplinski pravnilnik HNS-a prema učesnicima i inicijatorima nešportskih ponašanja na utakmicama, a posebno za redare, voditelje osiguranja, trenere i službene predstavnike klubova.

ŽNS Varaždin će nakon provedenih postupaka i očitovanja učesnika utakmica 2. ŽNL donijeti striktne odluke za zaštitu službenih osoba i provođenje organizacije utakmice od strane nogometnih klubova.

Upozoravaju se svi klubovi učesnici natjecanja ŽNL da su dužni provoditi sve propisane mjere i uvjete koji su vezani za propozicije natjecanja, preporuke epidemioloških službi i Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

 

sastanak-1

sastanak-2

sastanak-3