Search
Close this search box.

ZIMSKI PRIJELAZNI ROK

– Profesionalni igrači mogu prelaziti iz kluba u klub (na temelju istupnice) od 18. siječnja do 15.veljače.
 
– Igrači amateri mogu prelaziti iz kluba u klub (na temelju istupnice) od 18. siječnja do 28.veljače (temeljem odluke IO HNS od 15.10.2018. godine nema više prelazaka igrača na vlastiti pismeni zahtjev-recipis u zimskom prijelaznom roku).
 
– Igrač koji se prvi put registrira u nogometnoj organizaciji može se registrirati tijekom cijele natjecateljske godine osim u razdoblju od 01. svibnja do 14. lipnja.
 
– Igrač koji nije preregistriran, a mlađi je od 16 godina ne može se registrirati u razdoblju od 15.listopada do 17.siječnja i 01.travnja do 14.lipnja.
 
– Igrači veterani mogu se prvi put za veteranski klub registrirati te prelaziti iz kluba u klub u zimskom prijelaznom roku u razdoblju od 18. siječnja do 31. ožujka.
 
– NAPOMENA: Prema odluci IO ŽNS od 22.12.2011., za svaki prijelaz igrača mlađih od 18 godina potrebna je pismena suglasnost tj. punomoć od strane roditelja ili staratelja. Svaka nepotpuna dokumentacija neće se preuzimati.
 
– Na temelju čl. 36/13 Pravilnika o statusu i registracijama igrača, maloljetni igrač koji je bio registriran u inozemstvu (bez obzira na trenutnu registraciju u tuzemstvu) dužan je zatražiti zahtjev za odobrenje međunarodnog transfera od Međunarodnog odjela HNS-a.
 
– Na temelju čl. 22a Pravilnika o statusu igrača i registracijama HNS-a, klub i igrač ne smiju sudjelovati u premosnom transferu. Premosni transfer predstavlja bilo koja dva uzastopna transfera, nacionalna ili međunarodna, istog igrača, koji su povezani jedan s drugim i koji obuhvaćaju registraciju tog igrača za srednji klub s ciljem izbjegavanja primjene relevantnih pravilnika ili zakona i/ili prijevare druge osobe ili pravnog subjekta. Igrači i klubovi koji će sudjelovati u premosnim transferima biti će prijavljeni i sankcionirani na temelju odredaba Disciplinskog pravilnika HNS-a.