Search
Close this search box.

Zimski prijelazni rok

Ø Na temelju Pravilnika o statusu igrača i registracijama HNS-a Zimski prijelazni rok traje od 18. siječnja do 31.siječnja (na vlastiti pismeni zahtjev – recipis).

 
Ø Profesionalni igrači mogu prelaziti iz kluba u klub (na temelju istupnice) od 18. siječnja do 15.veljače.
 
Ø Igrači amateri mogu prelaziti iz kluba u klub (na temelju istupnice), te se prvi put registrirati od 18. siječnja do 28.veljače.
Ø U razdoblju od 01.ožujka do 14.lipnja ne mogu se vršiti registracije igrača, osim igrača koji nisu preregistrirani, a mlađi su od 16 godina temeljem čl. 37/10. Pravilnika o statusu igrača i registracija mogu se registrirati zaključno sa 31.ožujkom.
Ø Temeljem čl. 37/9. Pravilnika o statusu igrača i registracija igrač kluba koji je odustao od natjecanja može se registrirati zaključno sa 30. travnjem.
Ø Igrači veterani mogu se prvi put za veteranski klub registrirati te prelaziti iz kluba u klub u zimskom prijelaznom roku u razdoblju od 18. siječnja do 31. ožujka.
Ø NAPOMENA: U COMET sustavu kod pronalaska igrača postoji mogućnost ispisa ISTUPNICE sa svim potrebnim ispunjenim podacima.
Ø NAPOMENA: Prema odluci IO ŽNS od 22.12.2011., za svaki prijelaz igrača mlađih od 18 godina potrebna je pismena suglasnost tj. punomoć od strane roditelja ili staratelja. Mole se klubovi da se pridržavaju navedenog a svaka nepotpuna dokumentacija neće se preuzimati.
Ø VAŽNO: Prema odluci IO ŽNS Varaždin od 10.12.2016. godine, cijena prijelaza igrača iz kluba u klub iznosi 500,00 (petsto) kuna, a odnosi se na sve igrače mlađe od 16 godina starosti koji koriste prijelaz na pismeni vlastiti zahtjev (recipis) igrača u ljetnom i zimskom prijelaznom roku.