Search
Close this search box.

ŽNS Varaždin okupio načelnike i gradonačelnike, ovo su detalji novog investicijskog ciklusa

Županijski nogometni savez Varaždin raspisao je Iskaz interesa za poboljšanje sportske infrastrukture za razdoblje od 2022. do 2026. godine, a upravo se danas tim povodom održao zajednički sastanak predstavnika ŽNS-a, Varaždinske županije te načelnika i gradonačelnika. 

Na natječaj, koji će biti raspisan u ukupnoj vrijednosti do oko 4 milijuna kuna mogu se javiti članice ŽNS Varaždin, koje su vlasnici sportskih građevina ili imaju Ugovor o korištenju sportske građevine.

– Zainteresirani se mogu javiti za ukupno pet projekta: nabava i zamjena postojećih kućica, nabava aluminijskih golova, obnova svlačionica, dogradnja postojećih ili adaptacija, navodnjavanje i sanacija terena za igru i postavljanje javne rasvjete – rekao je predsjednik ŽNS-a Varaždin Nenad Horvatić i dodao kako će rezultati natječaja znati krajem svibnja.

U jednoj godini, objašnjava Horvatić, ukupna vrijednost projekata je milijun kuna, od čega su HNS i ŽNS Varaždin osigurali 300 tisuća kuna, a Varaždinska županija 200 tisuća kuna, dok ostatak osiguravaju gradovi i općine.

– Ja ću probati još, vidjet ćemo kakvi će biti uvjeti i ja se nadam da ćemo otići na 1,2 milijuna kuna, pa će to u naredne četiri godine biti oko 5 milijuna kuna ulaganja u sportsku infrastrukturu na našem području – najavio je Horvatić.

‘Devet novih školsko-sportskih dvorana’

Okupljenima se obratio i župan Anđelko Stričak koji je rekao kako je upravo sport bio jedan od najpogođenijih u pandemiji koronavirusa te kako će se u proračunu više sredstava izdvojiti upravo za sport.

– Jedan dio sredstava odnosio bi se na sportsku infrastrukturu, pa na sufinanciranje rada klubova i udruga s mladima i djecom te na sufinanciranje sportskih manifestacija i takmičenja – najavio je Stričak i kao prioritet istaknuo izgradnju devet novih školsko sportskih dvorana.

Fotogalerija (foto: eVaraždin):